1. Do not share user accounts! Any account that is shared by another person will be blocked and closed. This means: we will close not only the account that is shared, but also the main account of the user who uses another person's account. We have the ability to detect account sharing, so please do not try to cheat the system. This action will take place on 04/18/2023. Read all forum rules.
    Dismiss Notice
  2. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

Buy Now a Download Plan!
  3. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  4. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

Goran's SimForceGT powered by wiper motors from Serbia

Discussion in 'DIY Motion Simulator Projects' started by gzezelj, Dec 13, 2011.

1. gzezelj

gzezelj Member

Balance:
    - 84Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Fotografija0317m.jpg
    dsmhb12bphototop.jpg
    IMG_0011.jpg
    IMG_0173.jpg
    IMG_0178.jpg
    IMG_0164.jpg
    IMG_0017.jpg
    IMG_0137.jpg
    IMG_0139.jpg
    Fotografija0599.jpg
    Everything is adjustable except angle of the wheel. Distance of the pedals, position of the shifter and wheel.
    Fotografija0595.jpg
    IMG_0019.jpg
    IMG_0031.jpg
    IMG_0032.jpg
    IMG_0024.jpg
    IMG_0013.jpg
    And finally in the action
    http://www.youtube.com/watch?v=bO3P-RBiYwY&feature=colike
  2. bsft

bsft

Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Great Job! :clap:
  3. gzezelj

gzezelj Member

Balance:
    - 84Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Thank you! :thbup:
  4. shomi87

shomi87 New Member

Balance:
    58Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Pozdrav , super je sto je vec neko iz Srbije sklopio svoj Sim do kraja :D

Ja sam morao da pauziram svoj projekat i da se posvetim malo faxu ali se nadam da cu uskoro da nastavim radove, dok konacno sklapanje ocekujem nekad na prolece.
    Od kog automobila si uzeo motore i kako te sluze? Ja sam uzeo neke od stojadina ali ne znam da li ce da zavrse posao, rasklapao sam onaj deo sa zupcanikom i plasticni su :( ne znam kakav je slucaj kod tebe? Vidim da si pravio njihov kontroler, ja sam napisao neki kod za arduino pa ceo videti kako se ponasa.
  5. gzezelj

gzezelj Member

Balance:
    - 84Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Pozdrav, super što nas ima još iz Srbije zainteresovanih. Moji motori su iz Ford Siere. Potpuno su isti, znači cela šifra na njima je ista, svi brojevi i znaci se slažu. To je jako teško da se nađe. Pola Srbije sam pretražio, a na kraju sam ih pronašao bukvalno pred nosom. Ali i pored toga nisam zadovoljan. Imaju oni dovoljno snage, nije u tome problem. Jedan motor mogu rukom da okrećem kao od šale, što u principu nebi trebalo, dok drugi nema šanse da pomerim. To prouzrokuje neujednačeno kretanje, koje se posebno oseti pri efektima gasa/kočenja, tj. kada rade simultano. Pre njih sam probao sa motorima iz Golfa, i imao sam isti problem. Da li je problem u samim motorima ili u nečem drugom stvarno ne znam, ali mi to baš smeta. Kada se dobro zagreju razlika je manja. Nebih ti savetovao te Zastavine motore. Baš jadno izgledaju, magneti su im kao konzerva za mesni narezak :) i jedno 3 puta su lakši od stranaca koji su uglavnom BOSCH. Mislim da su i dosta slabiji. Rastavio sam do sada jedno 5-6 motora, i čini mi se da su svi imali plastične zupčanike, ali to ne predstavlja problem. Što se tiče kontrolera držao sam se proverene Thanosove varijante. Većina ih na forumu koristi. Kontroler jer OK, ali su mi u H bridgu već jednom crkli mosfetovi, pa sam ih menjao. Toga sam se i pribojavao, jer oni trpe najveće opterećenje.

Ako ti treba neki savet slobodno se javi
  6. shomi87

shomi87 New Member

Balance:
    58Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Ok hvala na savetima. Vec sam nabavio ove motore pa cu videti kako se ponasaju. Ma ja bih isao na motore od 24v ali onda mi je problem napajanje jer bih morao da kupujem i toruse :/ a ta varijana nece jeftino da izadje, ovako bih koristio 2*500W napajanja od kompa.

Kako mislis mozes rukom da ih okreces? Mislis dok je iskljucen, u oba smera? Ja moje ne mogu ni malcice da zaokrenem :)

Sto se tice MOSFetova jesi li stavljao jace ili si samo zamenio koji su izgoreli?

Bicemo u kontaktu, pogotovo kad aktivno krenem sa radom :)

Ja sam razmisljao o ovakvoj konstrukciji
    2dof-simple-wipermotor-chair-by-ua6aak-t2512.html